Archief van: Zorgboerderijen

Gemiva-SVG Groep Krimpenerwaard

De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen met een handicap, chronische ziekte of een andere beperking. We ondersteunen iedereen die op eigen kracht (nog) niet zelfstandig kan meedoen in de samenleving. We gebruiken onze expertise zodat cliënten zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Dit kan in hun eigen woon- of werkomgeving, op school of op een van onze locaties.

Zorg en ondersteuning is maatwerk. Hoewel we bestaande vormen van zorg beschrijven, zijn er allerlei varianten mogelijk en is het zorgaanbod steeds in ontwikkeling. Onze zorgbemiddelaars zijn gespecialiseerd in het vinden van passende ondersteuning. Daarnaast kunnen ze helpen bij allerlei praktische zaken rondom het aanvragen van zorg.

Unieck Zorg

Unieck Zorg biedt zelfstandig wonen onder begeleiding aan,in Schoonhoven en Bergambacht. Wij zijn ontstaan vanuit de behoefte om het anders te doen. Ons doel is niet om cliënten te hebben, maar om ze te helpen. Wij geloven namelijk in het feit dat een plek waar je je veilig voelt en die je houvast geeft een goede stimulans is om de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen handen te nemen. Het team zet zich er iedere dag voor in om de beste versie van jezelf naar boven te halen. Altijd zorgzaam en liefdevol, maar wel recht door zee en doeltreffend.

Met zorg en eigen wijsheid

Zorgboerderij De Hoeksesluis

In het hart van de Krimpenerwaard, aan de rivier de Lek, ligt onze rustieke belevenisboerderij De Hoeksesluis. Ons bedrijf kenmerkt zich door gastvrijheid, respect voor mensen, dieren en de natuur.

Een prachtige zorgboederij met dieren in het midden van het Groene Hart. Wij bieden een zinvolle dagbesteding waarin de persoonlijke wensen en doelstellingen van de deelnemers centraal staan. Onze boerderij staat open voor iedereen; jong en oud met een licht fysieke en/of verstandelijke beperking, met een psychische hulpvraag of stroornis, ook in het autistisch spectrum.

Zorgboerderij Den Dikken Boom

Een zorg- en recreatieboerderij, dat is Den Dikken Boom. Graag laten wij u meegenieten van onze dieren plus de prachtige ligging van de boerderij en nodigen u van harte uit om vakantie bij ons te komen vieren of u aan te melden voor dagbesteding.

Houdt u van het landleven, rust en natuur? Vindt u het leuk om ook (af en toe) creatief bezig te zijn? Dan bent u op boerderij Den Dikken Boom aan het juiste adres! Wij richten ons op kleinschalige en persoonlijke dagbesteding voor ouderen en mindervaliden waarin sfeer, gezelligheid en sociale contacten centraal staan. Aan de voorkant van de dagbestedingsruimte ligt een oude hoogstamvruchtboomgaard. In het voorjaar zie je daar de schapen en dartelende lammetjes. Ook de bloesem is overweldigend met later in het jaar appels, peren, pruimen en noten. Aan de achterkant heeft u vanaf een groot terras vrij uitzicht op de polder met onze Lakenvelder koeien. Den Dikken Boom biedt een optimale ervaring van het buitenleven. In alle seizoenen, van lente tot winter, is het hier prachtig!

De begane grond van zowel de dagbestedingsruimte als vakantieaccommodatie is aangepast gebouwd met aandacht voor sfeer en comfort. Waar nodig kunt u tijdens de vakantie zorg ontvangen via Zorgpartners Midden-Holland. Alles in het teken van een zorgeloos moment, er even tussenuit, kortom genieten.

 

 

 

Zorgboerderij Vlist

Zorgboerderij Kinderen Op Stap

Wonen, logeeropvang en crisisopvang voor kinderen (4-14 jaar) met een psychische beperking

Een boerderij is voor kinderen al snel een paradijs: je kan er lammetjes melk geven, hutten bouwen, trampoline springen, wandelen in de polder, paardrijden, koekjes bakken, kunstwerken timmeren, enzovoorts. Zorgboerderij Kinderen op Stap wil een heerlijke plek zijn waar kinderen met een psychische beperking in de leeftijd van vier tot veertien jaar zich kunnen ontspannen en veilig kunnen ontwikkelen. Onze zorgboerderij is gelegen in de Haastrechtse weilanden, aan de rand van de Krimpenerwaard. De zorgboerderij biedt logeeropvang, vakantieopvang, geheel en gedeeltelijk wonen, crisisopvang en individuele begeleiding. De zorg wordt geleverd vanuit de Jeugdwet.

Ons doel
De twee begrippen die centraal staan in onze begeleiding zijn Genieten en Groeien: de twee G’s van Kinderen op Stap.

Genieten
Vrije tijd dient in de eerste plaats om te ontspannen. Wanneer kinderen zich ontspannen en goed voelen, zijn zij in staat om te groeien en tijdens het spelen op de zorgboerderij verzamelen ze energie om weer inspanning te kunnen leveren.

Groeien
De zorgboerderij is een goede plek voor een kind om zich te ontwikkelen. Kinderen doen nieuwe vaardigheden op, breiden ze uit en leren ze te onderhouden. Dit op zowel emotioneel, communicatief als sociaal vlak en aansluitend bij de specifieke wensen, mogelijkheden en leerdoelen van het kind.

Aanmelden
Het is mogelijk kinderen van 4 tot 14 jaar aan te melden voor logeerweekenden, logeervakanties, geheel of gedeeltelijk wonen en crisisopvang. Hieronder staan de dagen en tijden van de verschillende soorten opvang. Deze dagen en tijden kunnen in overleg aangepast worden.

Openingstijden
Logeerweekend: vrijdag 15.00 – zondag 16.00
Vakantieopvang: maandag 09.00 – woensdag 16.00
Geheel of gedeeltelijk wonen: dagen en tijden in overleg
Crisisopvang voor wonen: dagen en tijden in overleg

Zorgboerderij de Groene Heul

De Groene Heul is een kleinschalige zorgboerderij in het hart van de Krimpenerwaard. De boerderij is niet gericht op productie, zodat alle aandacht naar de cliënten uitgaat. De dagbesteding bestaat uit het verzorgen van dieren en daarnaast een keus uit de vele andere activiteiten zoals bloemschikken, werken in de groentetuin, schilderen, koken, knutselen met hout, vissen of een excursie maken. Structuur is bij De Groene Heul de basis en daarom heeft iedereen een vaste taak waarmee gestart wordt.

Zorgboerderij Bogaard

Zorgboerderij Bogaard in Stolwijk richt zich vooral op kinderen in de leeftijd van vijf tot en met zestien jaar. Vooral kinderen met gedragsproblemen zijn welkom op de Stolwijkse zorgboerderij.

Zorgboerderij Gravestein

Zorgboerderij Gravestein is een zorgboerderij met een melkveebedrijf, gelegen tussen Haastrecht en Hekendorp.

Op deze mooie landelijk gelegen locatie kunnen deelnemers genieten van de rust en zich bezighouden met waar hun interesses en ambities liggen. We hebben beschikking over vele huisdieren, klein en groot, ponyrijden, kas en moestuin, werkplaats en een gezellige verblijfsruimte waar kan worden gekookt, spelletjes kunnen worden gedaan en koffie en lunch worden genuttigd.