CSG Willem de Zwijger

CSG Willem de Zwijger is de christelijke scholengemeenschap in Schoonhoven en heeft een belangrijke regionale functie. In 2017-2018 volgen ruim 1000 leerlingen er hun lessen in de onderbouw, vmbo-t, havo en vwo. In onze missie staat de uniciteit van elk mens centraal. Ruimte voor Talent is ons motto. Door de kleinschalige opzet weet elke leerling en elke medewerker zich persoonlijk gekend.

We dagen onze leerlingen uit met onze eigen lesaanpak (WZ-leren) en extra lesaanbod om hun talenten te ontdekken en ontplooien. Naast de lessen en de bijzondere onderwijsactiviteiten is er op de WZ ook veel aandacht voor sport, kunst en cultuur.

In de onderbouw hebben we vier talentlijnen: techno, sport, kunst&cultuur en economie&maatschappij. Als je erg van sporten houdt kun je daarna op vmbo-t niveau kiezen voor LO2 en op de havo voor BSM. In de vwo brugklas kun je kiezen voor Cambridge Engels en/of Latijn. Naast schoolvakken kun je ook meedoen met onze dansgroep en schoolband. Voor het kennismaken met andere culturen organiseren wij voor alle afdelingen (vmbo-t, havo en vwo) internationale uitwisselingen.

Historie

De CSG Willem de Zwijger is ontstaan uit de christelijke ulo, die in 1922 werd gesticht. In 1933 kreeg de school zijn huidige naam tijdens de herdenking van de geboorte van Willem van Oranje, 400 jaar eerder. Circa 25 jaar geleden kreeg de school zijn recente vorm: vmbo-t, havo en vwo.

Postadres:

Postbus 119 2870 AC Schoonhoven

Schoonhovens College Albert Plesmanstraat

Het Schoonhovens College is een middelgrote school voor voortgezet onderwijs. We geven les op elk onderwijsniveau. Op locatie Albert Plesmanstraat kun je terecht voor vmbo-tl, havo en (tweetalig) vwo.

Schoonhovens College Vlisterweg

Het Schoonhovens College, locatie Vlisterweg is een openbare scholengemeenschap voor vmbo-basis-kader.