Bus Dichtbij

Vervoer op maat binnen en tussen de kernen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk.

Bus Dichtbij is bedoeld voor iedereen die niet zelfstandig van het reguliere openbare vervoer gebruik kan maken. Een enkele reis binnen het eigen dorp kost één euro; van Krimpen aan de Lek naar Lekkerkerk en omgekeerd kost twee euro per ‘enkeltje’. Bus Dichtbij werkt met eigen strippenkaarten, die te koop zijn aan de balie van zorgcentrum De Breeje Hendrick, lunchroom Huisje van de Zeeuw, lunchroom Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek en in het kantoor van stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (Twijnstraweg 67 te Lekkerkerk).

Wie buiten Krimpen aan de Lek of Lekkerkerk vervoerd wil worden betaalt per gereden kilometer.

Bus Dichtbij is inzetbaar op doordeweekse dagen van 10.00 tot 15.30 uur en vervoert zijn passagiers van deur tot deur.
’s Avonds en in de weekenden op aanvraag
Niet op officiële feestdagen

Koudstaal & Blanken ergotherapie

Ergotherapie is een paramedisch beroep waarin het dagelijks handelen centraal staat. Het handelen kan gezien worden als het meedoen van mensen aan het dagelijks leven.

Het doel van ergotherapie is om u, ondanks uw beperking of probleem, zo optimaal mogelijk te laten functioneren in uw eigen omgeving, zodat u mee blijft doen aan het dagelijks leven en de maatschappij.

Ergotherapie is er dus voor iedereen voor wie de alledaagse handelingen niet meer vanzelf gaan. Alledaagse handelingen omvat alles wat u gedurende de hele dag doet, van ’s morgens opstaan, naar uw werk gaan, computeren, eten koken, boodschappen doen, telefoneren, fietsen, lezen, breien, douchen tot ‘s avonds weer gaan slapen. Ergotherapie is zorg op maat en gericht op praktische oplossingen.

Bovendien kan ergotherapie ook worden ingezet voor de mantelzorger en professionele zorgverlener.

Locatie;
Platinastraat 10F
2872 ZX Schoonhoven

Locatie zoals hieronder weergegeven (Tinbergenlaan) klopt niet meer.

Rode Kruis Krimpenerwaard

Verlenen van hulp aan de meest kwetsbaren in de samenleving, het bieden van contactcirkels, het geven van voorlichting m.b.t. het vergroten van de zelfredzaamheid, en risico’s in en om het huis. Specifieke vervoersoplossingen, hulpverlening bij evenementen en rolstoelwandelen.

Stichting Vrijwillige Hulpdienst voor Haastrecht e.o.

Klussendienst Heeft u kleine klusjes waarmee u nergens terecht kunt, zoals licht tuinonderhoud en dergelijke? De Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht kan u daarin ondersteunen.

Vervoersdienst Stichting Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht wil met deze dienst de zelfredzaamheid van ouderen, zieken en andere hulpbehoevenden in Haastrecht en omgeving bevorderen. Graag uw verzoek, indien mogelijk, minimaal 48 uur van te voren indienen. De kosten voor een enkele rit bedragen:

  • €2,50 per rit binnen de kern Haastrecht.
  • €3,00 per rit Dagbesteding de Kloostertuin.
  • €3,50 per rit Goverwelle/ Hekendorp/ Stolwijk.
  • €5,00 per rit Ziekenhuis/ verpleeghuis in Gouda.
  • €0,35 voor overige ritten = basistarief per gereden km.

Maatjes Het is fijn om af en toe bezoek te krijgen of met iemand samen te kunnen wandelen. Heeft u hier behoefte aan dan stellen wij u graag voor aan een vrijwilliger die bij u past.

Locatie:
Steinsedijk 25
2851 LB Haastrecht

Locatie zoals hieronder weergegeven (Esdoornstraat) klopt niet meer.

Groene Hart Ziekenhuis Regiobus

Een 100% elektrische bus van het Groene Hart Ziekenhuis brengt patiënten uit de regio op werkdagen naar het ziekenhuis en weer terug naar huis. De GHZ Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of vriend. Ook klanten van Penders Voetzorg mogen van deze dienst gebruik maken. Het ziekenhuis biedt hiermee een bijzondere service aan haar patiënten. De dienst is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het GHZ.

De gratis GHZ Regiobus rijdt verschillende routes in de regio. Dit gebeurt op vaste werkdagen, meerdere keren per dag. Reserveren is niet nodig. De opstapplaatsen liggen centraal in de dorpen en zijn gevestigd bij verzorgingstehuizen en/of huisartspraktijken. De afsprakenkaart van het GHZ geldt als vervoersbewijs, neem deze dus zeker mee!

Kijk op de website hieronder voor de routes en opstapplaatsen.

 

Gemeente Krimpenerwaard

Bij het Loket Samenleving en Zorg kunt u terecht voor al uw vragen over welzijn, wonen, inkomen, mantelzorg, mobiliteit of zorg.

Met het meldingsformulier Loket Samenleving en Zorg kunt u aangeven welke problemen u ervaart. U kunt hierbij denken aan problemen op het gebied van het voeren van het huishouden, de woonsituatie, verplaatsen in en om uw woning, vervoer, anderen ontmoeten en sociale contacten aangaan, dagbesteding, zelfredzaamheid, opvoeden, financiën of zorg voor een ander.

Naar aanleiding van de melding neemt een medewerker van het loket Samenleving & Zorg van de gemeente Krimpenerwaard contact met u op om samen met u te zoeken naar een oplossing.

  • Openingstijden (uitsluitend op afspraak): Maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur
  • Tel. 14 0182
  • E-mail: info@krimpenerwaard.nl

Valys

Valys is sociaal-recreatief vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Valys brengt u waar u met het lokale vervoerssysteem niet kunt komen. Voor een bezoek aan familie of vrienden of fijn een dagje op stap met de kleinkinderen. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

Naast Valys Basis bieden wij Valys Begeleid en Valys Vrij aan; verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein.

Groene Hart Hopper

Openbaar vervoer met een persoonlijk tintje


De GroeneHartHopper is een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer  en is alleen bestemd voor inwoners van de regio Midden-Holland. De Hopper brengt u van deur tot deur.

De Hopper haalt u op en zet u af waar u wilt. Op werkdagen van 6.00 uur tot 1.00 uur en in het weekeinde van 7.00 uur tot 1.00 uur.

In de GroeneHartHopper reist u samen met andere reizigers. Daarom moet u uw ritten minimaal een uur voordat u wilt vertrekken, reserveren via het (gratis) reserverings en informatie nummer 0800-022 0900 of bestellen op de website. De vervoerder mag u maximaal 15 minuten eerder of later ophalen dan uw afgesproken vertrektijd. In de Hopper gelden voor reizigers aangepaste tarieven. De OV-chip is voor de Hopper niet geldig.

U kunt vooraf contant met de chauffeur afrekenen en u kunt ook kiezen voor automatische incasso. Vanaf nu kunt u een incassoformulier op de website downloaden. Als u op dit formulier uw email adres vermeldt, stuurt de vervoerder de overzichten van de gereden ritten naar uw email adres. 

Voor informatie en het bestellen van een rit kunt u bellen naar 0800-022 09 00 (gratis)
Voor klachten kunt u bellen naar
 0900-600 80 08 ( € 0,35 per gesprek plus uw gebruikelijke gesprekskosten.)
Fax 0182-631 054

Belbus Schoonhoven

Maatvervoer voor senioren

Dat betekent: vervoer van deur tot deur: Na uw telefoontje staan we zo snel mogelijk voor uw deur en  brengen u naar de bestemming van uw keuze in en rond Schoonhoven.