Doesburg muziekpraktijk

Gediplomeerde viooldocente Natasja van Doesburg geeft vioolles en altvioolles in Gouda en Krimpen aan de Lek.

De klassieke lesmethode vormt de basis voor het vioolonderwijs van Natasja.

Individuele lessen geven de leerling een stevige ondergrond. De privélessen scheppen de mogelijkheid om een hoog niveau te bereiken.

Resultaatgericht lesgeven staat centraal in de lessen. Dit echter wel met behoud van speelplezier en enthousiasme!

Kinderen leren spelenderwijs vioolspelen. Kennis van het notenschrift is niet nodig.

Natasja geeft ook kleuterviool.

Volwassenen kunnen nog prima met vioolles starten op latere leeftijd.
Omdat volwassenen anders leren dan kinderen kan het leren juist snel gaan. Motivatie en bewust luisteren kunnen een pre zijn, als je als volwassene viool wilt leren spelen.

Vioollerares Natasja leidt ook op voor het toelatingsexamen conservatorium. Zie verdere informatie hierover op het linker uitklapmenu.
Ook kandidaten voor de Schumann-academie kunnen bij haar terecht.

Challenge Dance and Percussion

Challenge kwam eind 2005 tot stand via de middelbare school CSG Willem de Zwijger. De school lanceerde het ‘Brede Schoolproject’ waarin na schooltijd aandacht werd besteed aan allerlei kunstvormen, waaronder het onderdeel dans onder leiding van Netty Mak-Helmig. Deze dansgroep moest vernieuwend zijn en zo kwamen Netty en Jelle Mak op het idee om een eigen groep te starten waar, in plaats van op top-40 nummers, gedanst wordt op alleen de ritmiek van drums en percussie. Van verschillende kanten werden mensen gevraagd om bij Challenge te komen. Zo ontstond de dans- en percussiegroep Challenge.

Gospelkoor Elim

Wij zijn een vereniging. Gospelkoor Elim is actief voor de bewoners van de Krimpenerwaard. Wij hebben een passie om muziek te maken, te zingen tot eer en glorie van God. Door middel van onze optredens en concerten brengen we onze boodschap, kwaliteit en uitstraling. Wij verzorgen ook kerkdiensten of andere gelegenheden.

Bellmoods beiaardconcerten

Boudewijn Zwart is een Nederlandse beiaardier, organist en pianist. Hij is onder andere stadsbeiaardier van Bergambacht en Schoonhoven.

Schoonhovens Gemengd Koor

Nieuw Krimpenerwaards Kinderkoor

Christelijk gemengde zangvereniging Sursum Corda

Wij repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van dirigent J.P. Teeuw en geven 2 tot 3 keer per jaar een uitvoering.

ZuidHolland Koor

Zangkoor Cheerio

Zangkoor “Cheerio” Schoonhoven is een Nederlandstalig gemengd koor, opgericht in juli 2002. Ons koor bestaat uit een zestigtal enthousiaste vrouwen en mannen die iedere veertien dagen uit volle borst oefenen en graag willen optreden. Wij worden begeleid door een drietal accordeonisten en een gitarist. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes van vroeger en nu, waaronder een aantal zeemansliedjes.

Wij treden op voor diverse (zorg)instellingen, ouderenbonden, verenigingen, bruiloften, verjaardagen, braderieën en op korenfestivals. De nadruk in ons repertoire ligt op het creëren van een gezellige sfeer met muziek voor elk wat wils.