Stichting De Dansloods

De Dansloods gaat met met haar projecten de uitdaging aan om, middels danseducatie, vakoverstijgend leren in het primair onderwijs te bevorderen.

Wij bieden educatieve dansvoorstellingen, workshops en deskundigheidsbevordering trajecten aan. Zo waarborgen wij cultuuronderwijs op elke onderwijsinstelling en voor ieder kind om de toekomst van het cultuuronderwijs in Nederland te professionaliseren, zoals de overheid dit beoogt, Daarbij zijn de kennismaking met dans, het ontwikkelen van de 21st century skills en bewegend- en vakoverstijgend leren de speerpunten van de Dansloods. In de regio Midden-Holland, en met name in het Groene Hart, onderscheid De Dansloods zich hiermee van andere danseducatie-instellingen.

Locatie:
Hoogstraat 39
2851 BB Haastrecht

Krimpenerwaard Intercultureel

De stichting heeft ten doel het bevorderen van de interculturele ontmoeting van mensen uit andere culturen in onze gemeenschap om de integratie en participatie van deze mensen te bevorderen.
Samen helpen we statushouders op weg om zo goed mogelijk sociaal te integreren in het eigen dorp.

Beijerscheweg 85
2821 NE Stolwijk

Openingstijden
Bergambacht : De Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 60 , Vrijdag 09:30 – 12:00
Stolwijk : Gebouw Rehoboth, Achter de Kerk 7, Woensdag 09:30 – 12:00
Gouderak : Boumanhuis, Kranepoort 4, Donderdag 09:30 – 12:00
Lekkerkerk: Ichthus kerk, Kerkweg 4, Woensdag 09:30- 12:00
Schoonhoven : P.G. De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2, Woensdag 09:30 – 12:00

Stichting Cultureel Podium Vlist

De stichting heeft ten doel het organiseren van culturele activiteiten ter bevordering van de leefbaarheid en de sociale samenhang in met name kleine kernen. In 2015 heeft de stichting het openluchtspel “Hartstocht in Haastrecht” vorm gegeven. In 2016 werd een tentoonstelling van werken van zondagsschilders georganiseerd in de Vlisterstee te Vlist ten tijde van Kunststroming.

Studio de Dansdroom

De jonge en frisse dansstudio gelegen in ’t Schateiland biedt voor iedere dansliefhebber een inspirerende plek. Voor de allerkleinsten tot en met tieners zijn er nu danslessen en bij genoeg animo starten er ook nieuwe lessen in andere leeftijdscategorieën. Naast het dansaanbod wordt er ook Pilates voor volwassenen gegeven. In de danslessen staat het dansplezier voorop in combinatie met je eigen creativiteit, samenwerken en het ontwikkelen van jou als danser. Maaike Schep biedt met haar liefde voor dans en professionele achtergrond een nieuwe kijk op dans in Lekkerkerk. Houd jij ook zo van dansen, dan ben je van harte welkom om een proefles te komen volgen.

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht.

Gaat u een keer met ons mee? Wij sturen u graag vrijblijvend het programma toe met een uitgebreid aanbod aan voorstellingen in uw regio.

Stichting Culturele Zondag

Schone kunsten in Nationale Zilverstad, de culturele hoofdstad van de gemeente Krimpenerwaard in het Groene Hart. Twee keer per jaar vieren wij een culturele zondag, in het voor- en naseizoen op de tweede zondag van april en oktober. Dan laten meer dan 50 kunstenaars uit de stad en wijde omgeving hun werk zien in galeries, ateliers, musea, winkels en horeca. 

Historische vereniging Ouderkerk op d’IJssel

De oprichting

Uit een expositie over “7 eeuwen binnenvaart”, in 1998 in Ouderkerk a/d IJssel gehouden ontstond bij de organisatoren het initiatief om een historische vereniging op te richten, die zich niet alleen zou bezig houden met de binnenvaart, maar ook met de historie van het dorp in de breedste zin van het woord.

In februari 1999 was de oprichting een feit en sindsdien is de vereniging actief bezig geweest met haar doelstellingen gestalte te geven.

Doelstellingen
– het bevorderen van de belangstelling voor en de kennis van de geschiedenis van Ouderkerk aan den IJssel;
– het vastleggen van die kennis in onder andere het ledenblad “Op d’IJssel”;
– het stimuleren en het uitvoeren van studies en onderzoeken op historisch gebied;
– het stimuleren van het behoud en de bescherming van historische bebouwing, monumenten, objecten van geschiedenis en kunst;
– het beheren van een kleine expositieruimte met wisselende tentoonstellingen.

Motto

Houd(t) Ouderkerks historie levend

Openingstijden
Voor de Oudheidskamer :
Dorpsstraat 19, 2935AB Ouderkerk aan den IJssel
Elke 2de en 4de zaterdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur.
Zie de website : www.hvouderkerck.nl

Locatie: Uiterwaard 75, 2841BL Moordrecht
Locatie zoals hieronder weergegeven (Wulp 23) klopt niet meer.

Rederijkerskamer Excelsior

De Rederijkerskamer Excelsior te Stolwijk is opgericht op 12 oktober 1877, en is tijdens het 100-jarig bestaan in 1977 koninklijk onderscheiden.

De doelstelling van de vereniging is om voor een breed publiek, bestaande uit donateurs en overige belangstellenden, jaarlijks voorstellingen te bieden op het gebied van amateurtoneel. Het repertoire omvat zowel traditioneel als modern werk.

Jaarlijks bezoeken zo’n 1.000 bezoekers de voorstellingen van de vereniging, daarnaast zijn we actief op het gebied van locatietheater, het jaarlijks terugkerend evenement “De Boer Op” is inmiddels alom bekend. Hierbij wordt een fietstocht langs een aantal locaties georganiseerd, waar lokale culturele verenigingen hun bijdrage leveren.

Stichting Zilverstadrotondes

Een aantal trotse inwoners van Schoonhoven is bezig om de rotondes in de stad te verfraaien met zilverkunst.

Zo ziet iedereen direct waar Schoonhoven beroemd om is: ZILVER