Zorgboerderij Kinderen Op Stap

Wonen, logeeropvang en crisisopvang voor kinderen (4-14 jaar) met een psychische beperking

Een boerderij is voor kinderen al snel een paradijs: je kan er lammetjes melk geven, hutten bouwen, trampoline springen, wandelen in de polder, paardrijden, koekjes bakken, kunstwerken timmeren, enzovoorts. Zorgboerderij Kinderen op Stap wil een heerlijke plek zijn waar kinderen met een psychische beperking in de leeftijd van vier tot veertien jaar zich kunnen ontspannen en veilig kunnen ontwikkelen. Onze zorgboerderij is gelegen in de Haastrechtse weilanden, aan de rand van de Krimpenerwaard. De zorgboerderij biedt logeeropvang, vakantieopvang, geheel en gedeeltelijk wonen, crisisopvang en individuele begeleiding. De zorg wordt geleverd vanuit de Jeugdwet.

Ons doel
De twee begrippen die centraal staan in onze begeleiding zijn Genieten en Groeien: de twee G’s van Kinderen op Stap.

Genieten
Vrije tijd dient in de eerste plaats om te ontspannen. Wanneer kinderen zich ontspannen en goed voelen, zijn zij in staat om te groeien en tijdens het spelen op de zorgboerderij verzamelen ze energie om weer inspanning te kunnen leveren.

Groeien
De zorgboerderij is een goede plek voor een kind om zich te ontwikkelen. Kinderen doen nieuwe vaardigheden op, breiden ze uit en leren ze te onderhouden. Dit op zowel emotioneel, communicatief als sociaal vlak en aansluitend bij de specifieke wensen, mogelijkheden en leerdoelen van het kind.

Aanmelden
Het is mogelijk kinderen van 4 tot 14 jaar aan te melden voor logeerweekenden, logeervakanties, geheel of gedeeltelijk wonen en crisisopvang. Hieronder staan de dagen en tijden van de verschillende soorten opvang. Deze dagen en tijden kunnen in overleg aangepast worden.

Openingstijden
Logeerweekend: vrijdag 15.00 – zondag 16.00
Vakantieopvang: maandag 09.00 – woensdag 16.00
Geheel of gedeeltelijk wonen: dagen en tijden in overleg
Crisisopvang voor wonen: dagen en tijden in overleg

Hoofdvestiging
Steinsedijk 23
2851 LB Haastrecht
0182-502249
kinderen; jeugdigen; jongeren; psychische beperking; autisme; hechtingsproblematiek; verstandelijke beperking; wonen; logeren; crisisopvang

Nog geen Professionals.

Nog geen Organisaties.

Is de informatie voor uw organisatie niet compleet? Dan kunt u de ontbrekende informatie bij ons aandragen.