Weggeefhoek Krimpenerwaard

Anderhalf jaar geleden is de Weggeefhoek Krimpenerwaard opgericht op facebook.

Deze ‘hoek’ is inmiddels uitgegroeid naar ruim 3000 leden en is bedoeld voor alle inwoners van de geografische Krimpenerwaard waartoe ook Krimpen aan den IJssel behoord.

Er staan gemiddeld 1000 advertenties (foto’s met begeleidende tekst) op deze hoek die grotendeels bestaan uit artikelen die door onze leden en/of beheer geplaatst zijn. De naam van deze hoek geeft aan dat deze spullen uiteraard gratis zijn.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld levensmiddelen, speelgoed, boeken, kleding en meubilair. Kortom, alles wat nog netjes, schoon en/of houdbaar is kan worden geplaatst.

Ieder lid kan reageren op een advertentie en de gever bepaalt zelf of ze het weggeven door te kiezen/ loten of dat het naar de eerste gaat die reageert. Kiezen/loten heeft als voordeel dat iedereen gelijke kansen heeft.

Als iemand gekozen wordt kan er via een persoonlijk bericht worden afgesproken om het op te halen.

Naast hergebruiken is onze doelstelling de saamhorigheid te vergroten en de leefomgeving in de Krimpenerwaard beter te maken. Zo zijn er ook al mooie contacten/vriendschappen ontstaan dankzij deze “facebookhoek “ en leren mensen hun buurt beter kennen.

Er is een Sociale Kaart geplaatst voor leden die in financiële moeilijkheden verkeren. Zij kunnen hieruit opmaken waar ze terecht kunnen voor hulp bij andere instanties buiten onze hoek. Voor de laagste inkomens zijn er veel initiatieven alleen zijn ze soms moeilijk te vinden.

De groep mensen die qua inkomen net boven deze inkomensgrens en daardoor buiten alle regelingen etc. valt is een groep die de Weggeefhoek Krimpenerwaard graag extra ondersteuning wil geven. Hierdoor wordt hopelijk voorkomen dat er daadwerkelijke problemen ontstaan. Het verschil tussen deze twee inkomens is niet zo groot maar door alle regelingen die er getroffen zijn voor de laagste inkomens wordt het verschil wel groter gemaakt.

Voor alle doelgroepen worden er regelmatig acties, zoals het sparen van boodschappenzegels en het maken van kerstpakketten, gehouden zodat iedereen aan bod komt maar zoals eerder gezegd in het bijzonder de groep die net buiten alle regelingen valt en wel een extraatje kunnen gebruiken. Deze acties worden mogelijk gemaakt door de vrijgevigheid van onze leden en andere inwoners van de Krimpenerwaard.

Ook worden er prijsvragen door beheer en/of leden geplaatst waaraan alle leden mee kunnen doen. Hier zijn leuke prijsjes mee te winnen.

Uiteraard mag iedereen op de geplaatste artikelen reageren mits er anders aangegeven is door de gever.

Deze hoek heeft inmiddels meer dan 3000 leden, iedere inwoner van de Krimpenerwaard boven de 18 jaar is welkom om lid te worden.

Wij zijn te vinden op:

facebook onder de groep/naam met ruim 3000 leden :Weggeefhoek Krimpenerwaard

via email: weggeefhoekkrimpenerwaard@kpnmail.nl

Hoofdvestiging

Is de informatie voor uw organisatie niet compleet? Dan kunt u de ontbrekende informatie bij ons aandragen.