Museum Paulina Bisdom van Vliet

Het lijkt alsof mevrouw even uit is met de koets
Ze zou zo weer binnen kunnen komen …
Paulina Bisdom van Vliet
Een eeuw terug in de tijd …

Museum Paulina Bisdom van Vliet is een sfeervol, authentiek ingericht woonhuismuseum in Haastrecht, vlakbij Gouda. In het gedempte licht dwaalt u van kamer naar kamer en ziet u de meest schitterende serviezen, meubelstukken, schilderijen, uitbundig versierde gordijnen. U loopt over de fraaie, handgeknoopte tapijten. Het voelt alsof u bij een rijke familie op visite bent.

Paulina le Fèvre de Montigny–Bisdom van Vliet was de laatste bewoner van deze patriciërswoning uit de negentiende eeuw. Zij was een bijzondere vrouw die veel betekend heeft voor de samenleving van Haastrecht en omgeving.
Nadat Paulina in 1923 was overleden, werd het huis een museum. Dat had Paulina in haar testament bepaald. Tot op de dag van vandaag is het huis nog precies zo ingericht als in de tijd dat het bewoond werd. Daarom biedt het een unieke kijk in het leven van welgestelde families uit de negentiende en begin twintigste eeuw. Dit alles maakt museum Paulina Bisdom van Vliet een plek van groot museaal historisch belang.

Hoofdvestiging
Hoogstraat 166
2851 BE Haastrecht
0182-501354
museum; familie; regenten; cultuur; geschiedenis; Krimpenerwaard

Nog geen Professionals.

Nog geen Organisaties.

Is de informatie voor uw organisatie niet compleet? Dan kunt u de ontbrekende informatie bij ons aandragen.