Gro-up buurtwerk

Met buurtwerk willen we samen met jou het welzijn van bewoners en de sociale kwaliteit van de buurt verbeteren. We verbinden en inspireren buurtgenoten en bieden hulp, ruimte en middelen. Onze jongerenwerkers ondersteunen en begeleiden jongeren in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling naar volwassenheid. We doen dit in Aalsmeer, Dordrecht, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Vijfheerenlanden, Waddinxveen, Wassenaar, Woerden en Zoetermeer.

Ontmoetingscentrum Carpe Diem

Er zijn drie ontmoetingscentra voor mensen met dementie: twee in Zoetermeer en één in Woerden. De medewerkers van het ontmoetingscentrum bieden begeleiding op maat bij activiteiten. Dat gebeurt in een groep van maximaal 10 deelnemers. Er zijn activiteiten op het gebied van bewegen, educatie, recreatie, cultuur en creativiteit. Mantelzorgers worden geholpen met informatie en advies. Ook organiseren wij met regelmaat bijeenkomsten voor lotgenoten. Wekelijks komt onze ‘Kopgroep’ samen. Dat is speciaal voor mensen met beginnende dementie die willen praten over wat hen bezighoudt.

Centrumoverleg
Ieder kwartaal is er een centrumoverleg. In dit overleg praten bezoekers, mantelzorgers, vrijwilligers en personeel met elkaar over de gang van zaken in het ontmoetingscentrum. Op die manier hebben alle betrokken inspraak in het programma en de gang van zaken en kunt u aangeven wat u nodig heeft in de ondersteuning. Want participatie van alle betrokkenen vinden wij belangrijk.

Dagelijks Leven – Het Vlisthuis

Het Vlisthuis in Schoonhoven maakt wonen met dementie zoals thuis. In Het Vlisthuis bieden we kleinschalige gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Onze bewoners hebben een eigen studio, ingericht met eigen meubels. Er zijn twee mooie, gezellige woonkamers die knus zijn ingericht. Met onze warme en persoonlijke aanpak, zorgen we dat de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk is. Heel anders dan een regulier verzorgingshuis. Het mooiste is; wonen in Het Vlisthuis is betaalbaar voor iedereen!

Een huis van Dagelijks Leven is van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn royaal, licht en levens loopbestendig ingericht. Hier voelen bewoners zich gauw thuis en op hun gemak. Mede omdat zij hun eigen studio zoveel mogelijk naar wens mogen inrichten. Zo kunnen meubels en spulletjes, waaraan zij gehecht zijn gewoon mee verhuizen en voelt de nieuwe leefomgeving al snel vertrouwd. De twintig studio’s hebben allemaal een zit-/slaapkamer, een aanrecht en een badkamer.

Je voelt je thuis, waar familie en vrienden zich welkom voelen. Bij Dagelijks Leven staan de deuren dan ook altijd open, voor een kopje koffie, een luisterend oor of een uitgebreid bezoek. Bij ons zijn er geen verplichtingen. Een goede relatie met naasten vinden wij van groot belang. Zij zijn de belangrijkste schakel tussen de bewoners en zorgverleners. Mantelzorgers weten als geen ander wat hun partner of ouder prettig vindt, hoe hij/zij verzorgd wil worden en hoe we het leven zo gewoon mogelijk door kunnen laten gaan.

Adres:

v Berkumstraat 1A
2871HR Schoonhoven

Right Direction Zorg

Right Direction Zorg biedt cliënten de mogelijkheid om onder begeleiding zelfstandig te wonen. Begeleiding van de jeugdige bij zelfredzaamheid, het groeien naar zelfstandigheid en deelnemen in de maatschappij. Heeft u moeite met grotere huishoudelijke klussen, zoals stofzuigen, het beddengoed verschonen of de keuken schoonmaken? Right Direction Zorg helpt u graag bij het vinden van een oplossing.

Zuster Jansen Thuiszorg

Zuster Jansen is een thuiszorgorganisatie die met regionale teams landelijk actief is: Ook in de Krimpenerwaard.

Het brede zorgaanbod sluit altijd aan op uw wensen en de specifieke zorgbehoefte.

Naast 24-uurs zorg en verpleging, specialiseren zij zich ook in palliatieve zorg.

Praktijk BekkenFysiotherapie Krimpenerwaard (PBFK) Schoonhoven

De bekkenfysiotherapeut richt zich op mensen met problemen in het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen als vrouwen zijn.

Zie voor meer informatie : www.pbfk.nl

Bekkenfysiotherapie Krimpenerwaard

Floorfysio Krimpenerwaard

Zwangerschapsbegeleiding

Geopend maandag tot en met zaterdag

Locaties:
Ambachtstraat 16
2861 EX Bergambacht
=================
Bergambachterstraat 9b
2872 jb Schoonhoven

 

Waardse Kids Kinderopvang

Als ouder vind je het belangrijk dat je kind veilig en in vertrouwde handen is op de kinderopvang. Je gaat op zoek naar een professionele organisatie die werkt met goed opgeleide medewerkers, professioneel materiaal en schone, frisse opvanglocaties. Pedagogisch medewerkers die lief zijn, maar ook duidelijk naar de kinderen, met een doordacht pedagogisch beleid, goede zorg en leuke activiteiten.

Waardse Kids Kinderopvang (voorheen Kinderopvang Schoonhoven) heeft het allemaal: kinderdagopvang (KDV), buitenschoolse opvang (BSO), peuteropvang en nog veel meer. Wij zorgen voor een warm nest, vol liefde, uitdaging en plezier!

Kijk voor meer informatie en al onze locaties op onze website:

https://www.waardsekids.nl/locaties/

=================================================================================================================================

Onze kinderopvangstichting is opgericht en gestart in 1990. Het aanbod breidde al snel uit met diverse vormen van kinderopvang in Schoonhoven, variërend van kinderdagopvang tot buitenschoolse opvang. In de loop van de jaren is ons aanbod nog verder gegroeid met twee peuteropvanglocaties in Schoonhoven, vijf peuteropvanglocaties in de Krimpenerwaard, de Sport-BSO en Speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven, en kinderopvang en BSO in Polsbroek. Met ingang van 2020 hebben we een nieuwe naam die de lading beter dekt: Waardse Kids Kinderopvang. We bieden immers zoveel meer dan alleen kinderopvang in Schoonhoven!

Wellicht kent u onze locaties nog onder de oude naam, voor de duidelijkheid sommen we de oude locaties hier op onder de nieuwe naam:

Waardse Kids Kinderopvang en BSO 

-Stichting Kinderopvang Schoonhoven

-Stichting Kinderopvang Polsbroek

Waardse Kids Peuteropvang

-Stichting Peuterspeelzalen Schoonhoven

-Stichting Peuterspeelzaal Kleinduimpje

-Stichting Peuterspeelzaal ’t Hummeltje

-Stichting Peuterspeelzaal Bambini

-Stichting Peuterspeelzaal ’t Lekkertje

-Stichting Peuterspeelgroep Ouderkerk aan den IJssel (Humpie Dumpie)

 

Kwintes inloop Lekkerkerk Schoonhoven

De inloop

Je kunt bij ons gezellig mensen ontmoeten of een kopje koffie of thee drinken en een spelletje spelen. Bij de inloop luisteren we naar jouw verhaal. Heb je behoefte aan steun of advies? Loop gerust eens binnen.

Wil je meer weten over dagactiviteiten dan ben je van harte welkom in ons activeringscentrum De Buurtschuur in Lekkerkerk. Hier worden diverse activitetien georganiseerd zoals het werken met hout, diverse tuinactiviteiten of schilderen. De Buurtschuur is een plek waar je jezelf ontwikkelt, nieuwe activiteiten, sociale contacten en uitdagingen aangaat. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie, bel met de Buurtschuur 06 462 605 30 of kijk op Kwintes.nl

Openingstijden

De inloop in Lekkerkerk is geopend op maandag vna 13:00 – 15:00

De inloop in Schoonhoven is geopend op woensdag van 12:00 – 16:00

Adres

Emmastraat 26

2941 AD Lekkerkerk

Nieuwe Singel 39

2871 AX Schoonhoven

Stannah

Stannah Liften Nederland

Comfortabel en veilig naar boven, overal in Nederland, waar u ook bent
Sinds 1867 is Stannah een gerespecteerd familiebedrijf en een leidende kracht in de liftenindustrie.
Wij leveren al meer dan 150 jaar wereldwijd kwaliteitsproducten aan duizenden klanten die weten dat ze op ons kunnen bouwen.
Bij de aanschaf van een Stannah lift ontvangt u een hulpmiddel die uw levenskwaliteit verbetert en praktische oplossingen biedt om uw onafhankelijkheid te behouden.
Hoewel al onze producten met de grootste zorg worden vervaardigd, zijn wij in het bijzonder trots op onze trapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen.
Indien u, of een dierbare, moeite met de trap heeft neem dan contact met ons op.
Met ons toegewijde team van ervaren professionals, kunt u ervan uit gaan dat Stannah een naam is waarop u kunt bouwen.

Peutergroep en BSO Krullevaar

Waar ligt peutergroep Krullevaar?

De peutergroep is gevestigd in een mooie Portocabin op het schoolplein van basisschool Krullevaar. Door de opvanglocatie in op het terrein van de school te vestigen wennen de peuters alvast aan de omgeving.

Wat biedt peutergroep Krullevaar?

Peutergroep Krullevaar heeft een gezellige mooi ingerichte groepsruimte. Er zijn verschillende hoeken aanwezig waar de kinderen kunnen gaan spelen, denk hierbij aan een constructie-bouwhoek en een poppenhoek. De peutergroep biedt tijdens schoolweken opvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Er wordt op peutergroep Krullevaar gewerkt met de Puk methode. Rondom een thema worden diverse activiteiten aangeboden, zowel individueel als in groepsverband. Er zijn activiteiten in de grote- en kleine kring, zowel creatief als spel. Daarnaast wordt er veel gezongen en gedanst. De kinderen maken kennis met samenspelen en samenwerken. De sociaal-emotionele en motorische vaardigheden worden op een speelse manier ontwikkelt evenals de taal- en rekenvaardigheden. Peutergroep Krullevaar is VE-gecertificeerd (voorschoolse educatie).

De peutergroep werkt veel samen met de kleuterklas van de Krullevaar zodat de stap naar de basisschool kleiner wordt en het al bekender is voor de kinderen.

Doelenplein 26
2871 CV Schoonhoven
Tel. 06 – 83 27 61 47
LRK 288692329